Kuveyt, kripto para madenciliğini yasakladı: Gerekçesi elektrik krizi

Kuveyt, Kripto Para Madenciliğini Elektrik Krizinin Sorumlusu Olarak Gösteriyor

Kuveyt, ülke genelinde artan sıcaklıklar ve soğutma amaçlı klima kullanımının hızla artması nedeniyle yaşanan derinleşen enerji krizinden dolayı kademeli elektrik kesintilerine başvurmak zorunda kaldı. Bu krizde kripto para madenciliği de suçlanıyor.

Kuveyt İçişleri Bakanlığı Kripto Madenciliği ile Mücadelede

Kuveyt İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz hafta kripto para madenciliği ekipmanlarının bulunduğu yerleri tespit etmek amacıyla “büyük ölçekli” bir operasyon başlattığını duyurdu. Bakanlık, madencilik faaliyetlerinin elektriği yasadışı bir şekilde kötüye kullanabileceğini ve halkın güvenliğini tehlikeye atabileceğini belirtti.

Elektrik, Su ve Yenilenebilir Enerji Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre, yapılan aramalar Kuveyt’in güneyindeki Al Wafra bölgesinde yoğunlaştı. Bu bölgede kripto madenciliği için kullanılan yaklaşık 100 ev tespit edildi ve bazı evlerin normal elektrik tüketimini 20 kat aştığı belirlendi.

Kripto Madenciliği Operasyonlarının Sonuçları

Hükümetin müdahalesiyle, El Vafra bölgesinde enerji tüketiminin %55 oranında azaldığı bildirildi. Ülke genelinde toplamda 1.000’den fazla şüpheli kripto para maden sahası belirlendi ve artan elektrik tüketimi temel bir gösterge olarak kullanıldı.

Şu anda 60’tan fazla kişi hakkında soruşturma başlatılırken, Elektrik Bakanlığı yasayı ihlal eden tesislerin elektriğini kesmeye başladı. Elektrik enerjisinin tekrar verilebilmesi için ise İçişleri Bakanlığından izin alınması gerekiyor.

Kuveyt ve Kripto Para Madenciliği

Kuveyt, dünyanın en ucuz elektriğine sahip ülkelerden biri olması, kripto para madencileri için cazip hale getiriyor. Ancak bu durum ülkenin elektrik şebekesini ciddi anlamda zorluyor. Hızlı nüfus artışı, şehirleşme, sıcak hava dalgaları ve santral sorunları gibi faktörler enerji sisteminde baskı oluşturuyor.

2023 yılından bu yana Kuveyt’te kripto para ticareti yasak olmasına rağmen madencilik faaliyetleri halen yasal bir çerçeve içerisinde değil, karanlık bir alanda devam ediyor.

Related Posts

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesindeydi: Demir çelik devi konkordato talep etti

Demir çelik sektörünün önde gelen firmalarından Sıddık Kardeşler Haddecilik içine girdiği darboğazı aşamadı. Şirket konkordato talep etti, mahkeme üç ay süre verdi.

Düşük faiz Euro Bölgesi’nde şirketlere verilen kredileri artırdı

Faiz indirimleri, bankaların Euro Bölgesi’ndeki şirketlere verdiği kredilerin artmasını sağladı.

Emeklinin hevesi kursağında kaldı

Emekli Memur-Sen üyeleri, 30 Haziran Emekliler Günü’nde dolayısıyla Ulus’taki Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında “İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret istiyoruz“ pankartı açılırken “Görevli-emekli aylığı farkı kapatılsın …

Temmuzda zamlar yağmur gibi yağacak: Akaryakıt, sigara, bedelli askerlik…

Temmuz ayının gelişiyle beraber birçok kalemde otomatik fiyat artışı gündemde. Temmuz ayı enflasyon rakamları sonrası uygulanacak güncellemeler, vatandaşların temel harcamalarını doğrudan etkileyecek. Akaryakıt, sigara ve bedelli askerlik gibi birçok kalem grubuna zam yağmuru yağacak. İşte detaylar…

Ege’nin keyifli rotaları

BİRGİ: İzmir Ödemiş’e bağlı geleneksel Türk evleriyle süslü Birgi, son dönemlerde dar kıvrımlı sokakları, doğayla bütünleşen taş bahçeler içindeki tarihi evleri ve yöresel lezzetleriyle Ege’nin görülmesi gereken yerleri arasında listenin başında yer …

ABD, ticaret ortaklarına süreyi uzatabilir: 9 Temmuz’dan 1 Eylül’e ertelenebilir

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, 18 ticaret ortağıyla yürütülen gümrük tarifesi görüşmelerinin 9 Temmuz’da tamamlanamayabileceğini belirterek sürecin 1 Eylül’e kadar uzayabileceğini açıkladı.