Dijital Dönüşüm Lojistikte Kritik

Prof. Dr. Kazançoğlu: “Dijital Teknolojiler Lojistik Sektörünün Çözüm Ortağı”

Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Lojistik Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yiğit Kazançoğlu, lojistik süreçlerini optimize etmek, karbon ayak izini azaltmak ve döngüsel ekonomiyi sağlamak için dijital teknolojilerin sektör açısından önemli bir çözüm ortağı olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Kazançoğlu, değişen tedarik zincirleri ve gelişen teknolojinin lojistik sektörünü doğrudan etkilediğini belirterek dijital dönüşümün ve yapay zeka uygulamalarının, katlanarak büyüyen lojistik sektörü için stratejik bir ortak olduğunu söyledi.

Yeşil ve dijital dönüşümün lojistik sektörü için önemine dikkat çeken Prof. Dr. Kazançoğlu, “Bu, birbirini tamamlayan senkronize dönüşümler. Diğer yandan, lojistikte dijitalleşmenin yeşil lojistiğe büyük katkısı var. Lojistik sektörü devasa boyutlara ulaştı. Dünyada küreselleşmenin bir sonucu olarak tedarik zincirlerinin yönetilmesi büyük önem kazanıyor. Bu boyutlardaki operasyonu basit yöntemlerle yürütmek mümkün olmadığı için dijitalleşme kaçınılmaz hale geldi” şeklinde konuştu.

Şehir lojistiğinin artan önemine de vurgu yapan Prof. Dr. Kazançoğlu, günümüzde e-ticaretin hızla yayılmasıyla müşterilerin teslimat konusunda artan taleplerine değindi. Şehir lojistiği kavramının trafik tıkanıklığı, hava kirliliği ve gürültü gibi olumsuzlukları beraberinde getirdiğini belirten Prof. Dr. Kazançoğlu, çözümün dijital teknolojilerle yönetilen teslimat süreçlerinde yattığını sözlerine ekledi.

Related Posts

Türkiye ile Çin arasında 15 yıl sonra bir ilk

Türkiye ile Çin arasında sivil havacılıkta imzalanan yeni mutabakat zaptıyla haftalık yolcu seferi hakkı 21 frekanstan 49 frekansa çıkarıldı. Bu gelişme, 15 yıl aradan sonra iki ülke arasında sefer haklarında yapılan ilk artış oldu ve Türk havayollarına Chengdu, Xian ve Urumçi’ye uçuş imkânı sağladı.

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Donald Trump imzayı attı: Kötü haberi Türk Eczacıları Birliği Başkanı verdi!

ABD’nin aldığı yeni kararın ilaç sektöründe küresel etkiler yaratması bekleniyor. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, bu gelişmenin Türkiye dahil birçok ülkede ilaç fiyatlarını ve erişimi doğrudan etkileyebileceğini belirtti.

Çinli otomotiv devi Eskişehir’de üretime başlıyor

Eskişehir’de kurulacak fabrikada ilk etapta yılda 25 bin araç üretilecek. İlk modeller makyajlı G01 ve G03 olacak. Üretim başladıktan sonra Çin’den ithalat da sona erecek.

Otomotiv devinde işler kötüye gidiyor: Fabrikalarda üretim durdu

Otomotiv endüstrisinde kendini yenilemeyen ve eski kalanlar elenmeye başladı. Elektrikli otomobil teknolojisi, Çin’in agresif otomotiv sektörü teşvikleri ve yenilikleri sektörde dengeleri değiştirdi.Japon basınında çıkan haberlere göre, Nissan Motor …

Cevdet Yılmaz: Ekonomimizin şoklara karşı direnci artıyor

Ekonomi yönetiminden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) açıkladığı mart ayı cari denge istatistiklerine ilişkin değerlendirme yaptı. Yılmaz, “Cari açığın sürdürülebilir seviyelerde seyretmesi ile ekonomimizin şoklara karşı direnci artmakta, makro finansal istikrarımız güçlenmeye devam etmektedir.” dedi.