Kocasinan Belediyesi ve ERÜ’den Ortak Tarım Projesi
Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde faaliyet gösteren Kocasinan Belediyesi, yerel tohumların sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile önemli bir iş birliğine imza attı. Belediye, ERÜ iş birliğinde 1350 kök erkenci kapya biber ekimi gerçekleştirdi.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen deneme üretimlerinin gerçekleştirildiği bahçeyi ziyaret etti. Başkan Çolakbayrakdar, tarımsal üretimi teşvik etmek ve yerel tohumların sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla yeni ve farklı projeler ürettiklerini belirtti.
Şeker Mahallesi’nde 7 bin metrekarelik alanda yürütülen deneme üretimini incelediklerini vurgulayan Çolakbayrakdar, “Yeni çalışmamızla ata tohumlarımızı yaşatıyor, geleceğe taşıyoruz.” dedi.
ERÜ Ziraat Fakültesi ile yapılan iş birliği kapsamında erkenci kapya biber ekimi gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, bu çalışmanın çiftçilere üretim sürecini öğretmenin yanı sıra yeni ekonomik fırsatlar yaratmayı amaçladığını söyledi.
Ayrıca, coğrafi işaret tesciline sahip olan Gömeç fasulyesinin tohumlarını artırmak ve bu yerel değeri yaşatmak adına ekim gerçekleştirdiklerini aktaran Çolakbayrakdar, geleneksel ürünlerin korunarak gelecek nesillere aktarılmasının hedeflendiğini belirtti.
Bu projeyle sadece tarımı desteklemediklerini, aynı zamanda yerel tohumlara can suyu vererek Anadolu’nun bereketli mirasını geleceğe taşıdıklarını söyleyen Başkan Çolakbayrakdar, tarımsal çeşitliliği ve kültürel mirası sürdürülebilir hale getirme hedeflerinin ön planda olduğunu ifade etti.