Türkiye ile Çin arasında 15 yıl sonra bir ilk

Türkiye ile Çin Arasında Sivil Havacılık Alanında Yeni İmza Atıldı

Türkiye ile Çin arasında yapılan sivil havacılık anlaşması kapsamında haftalık yolcu seferi hakkı büyük ölçüde arttırıldı. Bu yeni adımla iki ülke arasındaki sefer sayısı 21 frekandan 49 frekansa çıkarıldı.

Pekin’deki Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile Çin Sivil Havacılık Kurumu (CAAC) arasında gerçekleştirilen ikili görüşmeler sonucunda atılan bu adım, önemli bir gelişmeyi beraberinde getirdi.

Yapılan mutabakat zaptı ile Türk taşıyıcılar için Chengdu, Xian ve Urumçi gibi yeni uçuş noktaları belirlenirken, Çin pazarındaki Türk taşıyıcılarının sefer sayılarının artırılması bekleniyor.

Yaklaşık 15 yıl aradan sonra gerçekleştirilen bu anlaşma, Türkiye ile Çin arasında hava ulaştırma ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendiriliyor. Bu durum, Türk sivil havacılığının Asya ve küresel bağlantılarında önemli bir rol oynaması açısından büyük önem taşıyor.

Related Posts

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Donald Trump imzayı attı: Kötü haberi Türk Eczacıları Birliği Başkanı verdi!

ABD’nin aldığı yeni kararın ilaç sektöründe küresel etkiler yaratması bekleniyor. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, bu gelişmenin Türkiye dahil birçok ülkede ilaç fiyatlarını ve erişimi doğrudan etkileyebileceğini belirtti.

Çinli otomotiv devi Eskişehir’de üretime başlıyor

Eskişehir’de kurulacak fabrikada ilk etapta yılda 25 bin araç üretilecek. İlk modeller makyajlı G01 ve G03 olacak. Üretim başladıktan sonra Çin’den ithalat da sona erecek.

Otomotiv devinde işler kötüye gidiyor: Fabrikalarda üretim durdu

Otomotiv endüstrisinde kendini yenilemeyen ve eski kalanlar elenmeye başladı. Elektrikli otomobil teknolojisi, Çin’in agresif otomotiv sektörü teşvikleri ve yenilikleri sektörde dengeleri değiştirdi.Japon basınında çıkan haberlere göre, Nissan Motor …

Cevdet Yılmaz: Ekonomimizin şoklara karşı direnci artıyor

Ekonomi yönetiminden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) açıkladığı mart ayı cari denge istatistiklerine ilişkin değerlendirme yaptı. Yılmaz, “Cari açığın sürdürülebilir seviyelerde seyretmesi ile ekonomimizin şoklara karşı direnci artmakta, makro finansal istikrarımız güçlenmeye devam etmektedir.” dedi.

Türkiye’den Halep’e gidecek gaz Suriye’nin enerji altyapısını güçlendirecek

Kilis üzerinden Halep’e gidecek günlük 6 milyon metreküplük doğal gazın bölgedeki doğal gaz çevrim santralleri kullanılarak elektrik üretmesi ve ülkenin elektrik ihtiyacının bir kısmını karşılaması bekleniyor.